Uhan uiskot

 

 

Sääksmäen alue on viljavaa maata, siellä on ollut asutusta jo kivikaudelta. Rautakaudella Sääsmäki oli aikansa metropoli, sillä siellä asusti noin 500 henkeä koko Suomen niemen 50 000:sta asukkaasta.

 

Tarttila-Sääksmäen 200 hehtaarin muinaismuistoalueella on nelisenkymmentä kiinteää muinaismuistoa, suurin niistä on Rapolan muinaislinna. Rapolan rautakautinen pakolinna on yksi alueen linnaketjun linnoista. Se on suonut turvaa alueen asukkaille, kun muiden linnavuorten huipuilla ovat tulet syttyneet vaarasta varoittaen sotajoukkojen ja ryöstäjien lähestyessä Vanajalla.

 

Jälleen on Rapola uhattuna. Tenholan linnavuoren tuli palaa jo ja vartiotornista on havaittu vieraat purjeet Vanajan selällä. On jo kiire sytyttää Rapolan tuli ja koota heimolaiset turvaan.

Keitä on tulossa, keille kuuluvat nuo uhkaavat uiskot? Mitä ovat heidän aikeensa, turkisten ryöstö vaiko orjien kaappaaminen?

Entä kuka puolustaa pakolinnaa ja sieltä suojaa etsiviä heimolaisia? Kuka johtaa vartijat valleille ja mikä on kenenkin tehtävä Rapolaa puolustettaessa?

 

Miten tällä kertaa Jäämien väelle käy, säilyykö Rapola voittamattomana? Astu mukaan historian havinaan tarinan matkaan vuoteen 1087 ja tule mukaan Rapolan taikaan.

 

Ryhmäyttävä päivä Rapolassa sisältää

  • opastetun historiakierroksen rautakautiseen pakolinnaan

  • ryhmäyttävän leikkimielisen kisan loppuratkaisuineen

  • retkievään Vanajan vedenhaltijan sovintolahjana

 

Uhan uiskot 560€ + tarjoilu 15€/hlö, max 20 henkeä/ryhmä.

 

Rapola on muinaismuistolain suojaama kiinteä muinaisjäännös. Kaikessa siellä tapahtuvassa toiminnassa noudatamme lakeja sekä Univeräjän ja Metsähallituksen välistä yhteistyösopimusta. Univeräjällä on toiminnanvastuuvakuutus, harjulla jokainen liikkuu omalla vastuullaan.

Maksu-ja peruutusehdot Hinnasto-välilehdellä.