19. huhti, 2018

Päästä irti

Irti päästäminen on monelle vaikea asia. Me takerrumme vanhoihin tapoihin ja vanhoihin ajatusmalleihin. 'Meillä on aina tehty näin!' Tuttua?

Vanhat rutiinit luovat turvallisuuden tunnetta. Vanhassa kehässä on turvallista ja helppoa pyöriä, vaikka se ei enää annakaan mitään eikä palvele tarkoitustaan. Vanhoista tavoista irti pääseminen vaatii rohkeutta ja halua päästää irti.

Vanhat tavat ja ajatusmallit jarruttavat muutosta ja estävät mahdollisuuksia uuteen. Me takerrumme asioihin, ajatuksiin, ihmissuhteisiin. Emme ole onnellisia emmekä tyytyväisiä elämäämme ja tilanteeseemme, mutta silti pidämme kynsin ja hampain kiinni niistä vanhoista kuluneista malleista, jotka itse asiassa ovat syypäitä tämän hetkiseen tyytymättömyyteemme ja huonoon oloon.

Ainoa este Sinun ja paremman huomisen välillä ovat juuri nuo vanhat tavat ja mallit. Sinä osaat, Sinä pystyt ja Sinä voit.

Miksi et kokeilisi jotain uutta, jotain muuta? Uutta työtä, koulutusta, uusia värejä, uusia kuoseja? Miksi et siis vain päästäisi irti ja alkaisi elää uudenlaista huomista? Sinun näköistäsi huomista, ajatelkoot muut siitä, mitä haluavat. Muutos voi olla pieni - vain ajatus - tai se voi olla suuri, koko elämän mullistava. Uskallatko päästää irti?