23. tammi, 2018

Mitä tarkoittaa mentaalivalmennus painonhallinnassa?

Painonhallinta mentaalivalmennuksen keinoin tähtää ajatusmallien muutokseen ja sitä kautta pysyvään muutokseen elämäntavoissa - myös painonhallinnassa.

Valmennuksessa keskitytään olennaiseen eli Sinun ajatusmalliesi muutokseen ja muutoksen tuomiseen omiin arjen käytäntöihisi. Se on hyvin yksinkertaista - mutta ei helppoa.

Yksi syy vyötärölihavuuteen on stressi. Työpaineet, perhe-elämä, yhteiskunnan vaatimukset ja ulkonäköpaineet, niistä kärsii moni. Tärkeä osa pysyvää painonhallintaa onkin itsensä arvostaminen juuri sellaisena kuin on ja osa valmennuksesta on tähdätty nimen omaa stressin vähentämiseen ja itsensä hyväksymiseen ja arvostamiseen.

Valmennuksessa edetään positiivisiin kokemuksiin keskittyen ja niitä lisäten eikä ehdottomia kieltoja tai rangaistuksia ole. Ei punnituksia, ei kalorien laskemista, ei rankkaa hikitreeniä kuntosalilla vaan etenet itseäsi ja kehoasi kuunnellen.

Sen sijaan, että moittisit ja soimaisit itseäsi, löydät matkaltasi onnistumisia ja ilon pisaroita.

Painonhallinta mentaalivalmennuksen keinoin ei ole mitään hokkuspokkusta eikä suuria muutoksia tapahdu yhdessä yössä. Valmennus etenee oivallus oivallukselta, pienin askelin. Sopiva tahti painonpudotukseen on puoli kiloa viikossa. Tämän saavutat pienillä muutoksilla ruokarytmissä ja liikkumisessasi.

Tule rohkeasti mukaan muuttamaan elämääsi joko ryhmässä tai yksilöohjauksessa.

Astu uudelle polulle ja anna muutokselle mahdollisuus.