Parantajan päivä Rapolan muinaislinnassa

Polku johdattaa isoon suppaan, muinaislinnan syliin.
kuva: SH

Tule viettämään tyhy- tai virkistyspäivää Rapolan harjulle!

Rapolan muinaislinna on tarjonnut aina turvaa - aiemmin pakolinnana alueen asukkaille vihollisen uhatessa, tänä päivänä mielenrauhan tyyssijana, rentoutumisen ja rauhoittumisen sylinä. Luonnossa ihmismieli lepää.

Metsässä liikkumisen on monissa tutkimuksissa todettu vähentävän stressiä ja parantavan terveyttä ja vireystilaa. Siellä on helppo unohtaa aikataulut ja tulosodotukset, antaa itselleen lupa rentoutua ja vain olla ilman suorittamista ja ennakko-odotuksia. Harjulla kulkiessasi voit löytää tiesi takaisin metsän syliin. 

Harju on kaunis jo luonnostaan ja tarinat muinaislinnan historiasta antavat uutta näkökulmaa sen rinteille. Missä on vartija seissyt ja Vanajan selältä uiskoja tähynnyt?

Harjun ilma on puhdasta ja siellä kasvaa kaksikin ilmanpuhtauden merkkikasvia, naava ja kissankäpälä. Siellä on helppo hengittää ja antaa mielen levätä ohjatussa rentoutuksessa ja meditaatiossa.

Ja missäpä muualla kuin ulkona luonnossa maistuisi kahvi tai ruoka niin hyvälle.

Tuo ystäväsi, yhdistyksesi jäsenet tai vaikkapa tyhy-päivänä työporukkasi virkistymään harjulle. Parantajan päivä sisältää räätälöitynä reipasta liikuntaa raikkaassa ulkoilmassa, opastetun kierroksen muinaislinnaan, eväshetken luonnossa maukkaalla tarjoilulla sekä Metsärentoutuksen ja Valo-meditaation sovituilla affirmaatioilla, ehkäpä pehmeän rummutuksen siivittämänä.

Ota yhteyttä, jutellaan lisää, sähköpostilla valmennus@univeraja.fi tai puhelimitse 044-2171056. Hinta alkaen 40€/hlö.

 

Opastetut kierrokset Rapolan muinaislinnaan

kuva: Irma Puttonen

Parantajanaisen -kierros

Uskallatkos tulla Auni Mielityn, jäämien heimoon kuuluvan parantajanaisen, matkaan muinaiselle rautakaudelle?

Lähde kulkemaan muinaiseen Jäälinnaan, aikamatkalle rautakautiseen maailmaan. Tule tutustumaan Sääksmäen muinaismuistoalueen suurimpaan muinaisjäännökseen Rapolan muinaislinnaan ja sen tarinoihin aina rautakautisesta elämästä ja linnan puolustuksesta hyvän ja pahan unen kasveihin.

Opastettu kierros kestää n. 1,5 tuntia. Pue yllesi sään mukainen varustus ja tukevat maastoon sopivat kengät ja pakkaa mukaasi avoin ja iloinen mieli.

Olen koulutettu Rapolan opas.

Tilaukset ja tiedustelut sähköpostilla valmennus@univeraja.fi tai puhelimitse 044 217 1056. Opastetun kierroksen hinta on 80€.

Jokainen liikkuu harjulla omalla vastuullaan. Huolehdithan, että oma tapaturmavakuutuksesi on kunnossa.

Parantajanaisen kierros on tarkoitettu aikuisille, lasten oman Linnan haltijan kierroksen esittelyn löydät alempaa tältä sivulta.

 

Rapolan muinaislinna on helmi Sääksmäen kainalossa. Se on luontoarvoiltaan rikas ja mykistää kulkijan kauneudellaan. Tule tuntemaan Rapolan taika.

Lisätietoa Rapolan muinaislinnasta http://www.luontoon.fi/rapola

 

 

 

 

Kätkeytyyköhän kallioimarteen alle salainen ovi Konna-kuninkaan valtakuntaan?

Linnan haltijan -kierros lapsille

Tiedätkös, missä Linnan haltija asuu? No, eihän sitä tarkalleen kai tiedä kukaan, mutta vinkkejä voin Sinulle antaa, sillä Linnan haltija itse on kertonut minulle salaisuuden. Oletkos muuten kuullut tarinan sudenkorennosta ja siitä, miksi sillä on neljä siipeä? Miten ihmeessä Konna-kuningas liittyykään tähän kaikkeen?

Tule mukaan matkalle Rapolan muinaislinnaan ja sen luontoon ja historiaan. Hiivitään hiljaa peikkometsän halki - ei herätetä hiittäkään, jookos. Harjuvallilla kulkiessa kuulet tarinoita haltijoista - siis meille niin tutuista tontuista - sekä keijuista ja hiisistä, ehkäpä mukaan mahtuu kummituksiakin.. ja tietenkin ripaus historiaa.

Kierros on tarkoitettu yli 5-vuotiaille.

Tiedustelut ja varaukset valmennus@univeraja.fi tai p. 044-2171056. Kierroksen hinta on 80€.

Iso suppa kylpee syksyn auringossa. Muinaislinna on aikoinaan tarjonnut suojaa ja laidunta myös karjalle

Siellä täällä harjuvallilla on nähtävissä tällaista kiveystä. Näillä samoilla kivillä ovat astelleet myös muinaislinnan vartijat.

Maksu- ja peruutusehdot Hinnasto-välilehdellä.

Univeräjällä on toiminnan vastuuvakuutus, mutta luonnossa jokainen liikkuu omalla vastuullaan. Muista tarkistaa oma vakuutusturvasi.