Mielikuvarentoutus

Rentoutuminen on tajunnantila valveen ja unen välillä. Rentoutuminen on fysiologinen tila, joka johtaa muuntuneeseen tajunnantilaan. Tässä tilassa voimavarat vapautuvat käyttöösi. Rentoutumalla voit sekä ennaltaehkäistä voimavarojesi ylikulutusta että auttaa elimistöäsi toipumaan jo tapahtuneesta ylikuormituksesta.

 

Mieli ja keho ovat yhtä, mielen kautta voimme vaikuttaa paitsi ajatuksiimme ja asenteisiimme myös kehomme toimintaan. Rentoutus vähentää lihasjännitystä, tasapainottaa aineenvaihduntaa, pienentää hapenkulutusta, laskee sydämen sykettä, alentaa verenpainetta ja hidastaa stressihormonien eritystä. Toisin sanoen rentoutuminen auttaa Sinua saavuttamaan kemiallisen tasapainon kehossasi.

Oma mielemme voi tuottaa meille mahtavia mielen kuvia, uusia risteyksiä, uusia mahdollisuuksia ja polkuja parempaan huomiseen. Se voi myös tarjota uskomattoman matkan menneisyyteen näyttäen maailman, jota et ennen tunnistanut tai antaen ymmärryksen tämän päivän asioille menneisyyden silmin.

Rentoutuksella voit saada apua esimerkiksi: univaikeuksiin, jännitykseen, ajan- ja stressinhallintaan, pitkäaikaiseen kipuun, elämänmuutoksiin.

Rentoutuksen ja mentaalivalmennuksen aikana ohjaajasi voi antaa Sinulle erilaisia affirmaatioita tai suggestioita, joiden avulla Sinulle syntyy oivalluksia ja voit saada kysymyksiisi vastauksia, joita loogisen ajattelun avulla et voisi löytää.

 

Istunnot ovat aina luottamuksellisia, minulla on vaitiolovelvollisuus kaikesta vastaanotolla kuulemastani. Voit siis pelotta kertoa huolesi ja etsiä yhdessä kanssani niihin ratkaisuja.

 

Rentoutus sopii kaikille, sillä menetelmiä on useita. Ohjaajasi tulisi kuitenkin tietää, mikäli sairastat tai olet aiemmin sairastanut jotakin mielensairautta tai verenpainetautia, jotta hän osaa valita juuri Sinulle sopivan menetelmän.

 

Rentoutus tehdään yksilövalmennuksena, mutta se sopii myös ryhmälle tavoitteesta riippuen ryhmävalmennuksen lisäksi esimerkiksi kokousten ja koulutusten aloitukseen tai katkaisevaksi tauoksi työskentelyn keskelle.

Rentoutuksen kesto riippuu sen tavoitteellisuudesta, hinnat 40€ / 60 min ja 60€ / 120 min.

Lisätiedot ja varaukset puhelimitse numerosta 044 2171056.

Rentouttava metsäkylpy

Metsässä ihmisen mieli rauhoittuu. Tutkitusti jo viidessä minuutissa mieliala kohenee etuotsalohkon aktiivisuuden alentuessa ja keskittymiskyky paranee. Vartissa syke ja hengitystiheys rauhoittuu, verenpaine laskee ja stressistä palutuminen alkaa kehon hakeutuessa kemialliseen tasapainoon kortisoli- ja adrenaliinierityksen rauhoittuessa ja mielihyvähormonien tuoton lisääntyessä. Ihmiselle on luontaista olla osa luontoa, arjen kiire ja yhteiskunnan vaatimukset ovat vain painaneet tuon tarpeen ja taidon pois mielestämme.

Astu kanssani metsän rauhaan, hengitä puhdasta ja raikasta ilmaa, anna puiden eteeristen öljyjen ja parantavien yhdisteiden hoitaa kehoasi. Hengitä samassa tahdissa Äiti maan kanssa hitaasti rauhoittuen. Anna mielesi vaeltaa meditatiivisella polulla. Tunne käsilläsi puun kuoren karheus ja sammaleen pehmeys. Haista nurmen, kukkien ja puiden tuoksu. Kuule tuulen hiljainen laulu ja anna sen huuhtoa huolet mielestäsi solisevan puron lailla. Tunne askeleesi alla juurien muhkuraisuus, kävyn pyöreys ja kiven kovuus. Anna polun joustaa jalkasi alla. Istahda kannolle, nauti kuppi lämmintä teetä ja anna levollisuuden laskeutua koko kehoosi.

Varaa aikasi rentouttavaan metsäkylpyyn Rapolassa tai Kärjenniemessä soittamalla 044 2171056 tai sähköpostilla. Rentouttava metsäkylpy on kestoltaan noin 90 min, hinta alkaen 60€ sisältäen eväät. Ryhmät alk. 120€.

Luonnossa jokainen liikkuu omalla vastuullaan. Muistathan tarkistaa oma tapaturmavakuutuksesi ennen retkeämme.

Rumpurentoutus

Tutkimuksissa on todettu, että rummun monotoninen rytmi aiheuttaa aivojen siirtymisen normaalista hereilläolon tajunnantilasta theta-taajuudelle, mikä tarkoittaa syvää rentoutunutta tilaa. Tällä taajuudella mielemme on esimerkiksi juuri ennen nukahtamista tai heräämistä REM-unen aikana. Tätä unen kaltaista tajunnantilaa voidaan kutsua transsi- tai hypnoosi-tilaksi.

Rumpurentoutuksessa rummun kumea sointi toimii kuten hypnoosin induktio: se vapauttaa mielen tajunnantilaan, jossa on helpompaa löytää omia voimavarojaan ja vastauksia, joita rationaalinen mieli ei voi löytää. Rummun ääni vapauttaa mielen rajoittavien tapojen ja uskomusten vallasta mahdollistaen muutoksen, oppimisen ja uudistumisen.

Tule rentoutumaan, vapauta mielesi, löydä vastauksesi ja oma polkusi askelten alle.

60 min / 40€

 

Maksu- ja peruutusehdot Hinnasto-välilehdellä.